Moskunst gemaakt van duurzaam geoogste materialen 

Alle moswanden en mosschilderijen zijn gemaakt van duurzame materialen. Duurzaam kijkend naar het gebruik van hoogwaardige materialen – uiteraard wil je nog jaren plezier van hebben van de aankoop – maar ook duurzaam middels het gebruik van milieuvriendelijk en eerlijke grondstoffen. Niet alleen worden alle onze mossen en planten duurzaam geoogst, tijdens het kleur- en preparatie proces wordt er enkel gewerkt met biologisch vloeistoffen en niet-toxische kleurstoffen. 

Wij produceren, leveren, installeren en garanderen een prachtige product die aan al je wensen zal voldoen. Om het natuurlijk aspect en circulaire kracht van onze producten te onderstrepen, zijn we ook altijd kritisch op onze eigen productie en materialen. We hebben dan nog geen elektrische voertuigen voor onze bezorgdienst en niet alle bevestigingsmaterialen die we gebruiken zijn 100% biologisch, maar dat zijn nieuwe goals voor de toekomst.  We zijn in ieder geval op de goede weg.

ECOLOGISCH VERANTWOORDE mosPRODUCTen

DUURZAME ONDERGROND

Onze ondergrond voor moskunst bestaat uit Eco-board. Eco-Board is een duurzame constructieplaat van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Het milieuvriendelijke alternatief voor OSB, MDF en multiplex. 100% biologische afbreekbaar, 100% Formaldehyde vrij en 100% recyclebaar. (Cradle 2 Cradle).

DUURZAME OMLIJSTING

Alle mosschilderijen hebben standaard een baklijst gemaakt van Ayous hout. Ayous heeft onbehandeld duurzaamheidsklasse 5, maar tijdens de thermo-behandeling verandert deze naar duurzaamheidsklasse 1 of 2. Bij de behandeling worden geen chemicaliën gebruikt, wat Ayous 100% natuurlijk en milieuvriendelijk maakt.  

DUURZAME BEVESTIGING

Wist je dat 75% van alle aluminiumproductie nog steeds in gebruik is dankzij de duurzaamheid van het metaal en haar uitstekende eigenschappen voor recyclen? Bij al onze mosschilderijen zit (gratis) inbegrepen een aluminium ophangbeugel waarmee je het schilderij zelf kunt ophangen. 

 

MEER OVER onze duurzame producten?

Neem contact met ons op en wij vertellen je graag de mogelijkheden!