VEELGESTELDE VRAGEN OVER HET MOS

Is het mos echt?

Ja. Alle mosschilderijen zijn voor 100% gemaakt van natuurlijke producten. Dit geldt dus niet alleen voor het mos, maar ook voor de gepreserveerde planten, bloemen en natuur decoraties zijn allemaal echt.

Leeft de mos nog?

Nee. Ons mos wordt op duurzame wijze geoogst en met een milieuvriendelijke proces gepreserveerd in Nederland. Het vocht in het mos wordt vervangen door een milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare voorbereiding vloeistof. Dit zorgt jarenlang bewaring van het mos.

Is mos 100% onderhoudsvrij?

Ja. Onze mosschilderijen en moswanden hebben een levensduur van gemiddeld 10 jaar en gedurende die periode is er nooit de noodzaak voor belichting, bewatering of onderhoud. Voor een lange levensduur is het belangrijk dat direct zonlicht wordt vermeden en een luchtvochtigheid tussen de 40 en 70% is optimaal. 

Verbetert mos de luchtkwaliteit?

Ja en Nee. Mos dat in de buitenlucht groeit helpt wel degelijk in de bevordering van de luchtkwaliteit, maar het mos wat binnen gebruikt wordt heeft niet die eigenschappen. Het gepreserveerde mos filtert geen lucht meer en doet ook niks tegen fijnstof. Iedere aanbieder van mos die dat wel beweerd zouden wij mijden…..

Zijn de kleuren van het mos in het echt ook zo?

We maken hoge kwaliteit foto’s van de schilderijen zodat je een zo realistisch mogelijk beeld krijgt. Echter – de ervaring leert dat de beeldschermen van PC’s, tablets en mobiele telefoons bij mensen thuis of op het werk zijn allemaal verschillen van kwaliteit en instelling. Afwijkende kleurnuances kunnen dus voorkomen. Makkelijkste manier om kleurnuances te voorkomen? Bestel een mos sample van het schilderij dat u gekozen heeft.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER MOSKUNST

Waar komen de mosschilderijen vandaan?

Alle mosschilderijen op onze website worden door lokale kunstenaars in Nederland gemaakt. Samen overleggen we regelmatig over het toevoegen van nieuwe kunstwerken die passen bij de huidige interieurtrends. En natuurlijk dragen de kunstenaars zelf regelmatig vanuit hun eigen creativiteit nieuw werk aan. Bij de mos schilderijen in onze webwinkel voel je de passie van de kunstenaar!

Is het product dat ik besteld heb identiek aan de foto?

Ja en Nee. Je krijgt precies wat je ziet, maar omdat alle schilderijen met de hand gemaakt worden en we uitsluitend met natuurlijk producten werken – is elk schilderij toch uniek. Het werk dat je ontvangt komt overeen met het schilderij op de foto maar er kunnen wel kleine verschillen in zitten. Onze klanten laten ons vaak spontaan weten blij verrast te zijn dat het schilderij in het echt er nog een stuk mooier uitziet dan in onze webshop!

Blijft het mos schilderij altijd zo mooi?

De biologische kleurmiddelen zijn kwalitatief uitmuntend en daarom geven wij meeste producten een garantie van 3 jaar. Een moswand of mosschilderij gaat natuurlijk veel langer mee dan de garantieperiode, maar de garantieperiode betreft naast structurele integriteit – vooral de kleurvastheid van het schilderij. Hoe houdt u uw mos schilderij zo mooi als de dag van aanschaf? Binnenshuis ophangen, nooit water geven en geen direct zonlicht. Verder kunt u zorgen voor een beperkte temperatuurschommelingen en aangename luchtvochtigheid.

Het gewenste mosschilderij zit niet in onze collectie?

Dat kan voorkomen, maar onze kunstenaars zijn ook altijd te motiveren voor een persoonlijk of custom made kunstwerk. Neem contact met onze klantenservice op en laat weten waar je naar op zoek bent. Stuur eventueel een beschrijving en/of foto van wat je zoekt via ons contactformulier. We gaan met onze kunstenaars voor je aan de slag en zullen onze uiterste best doen om aan je wens te voldoen.

Zijn jullie producten duurzaam en milieuvriendelijke?

Ons mos wordt op duurzame wijze geoogst en met een milieuvriendelijke proces gepreserveerd in Nederland. Ook de lijst en ondergrond zijn gemaakt van duurzame natuurproducten. Onze moskunst wordt geplakt op 9mm ecoboard – ook dit materiaal is milieuvriendelijk, duurzaam, brandvertragend en volledig biologisch afbreekbaar.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER SERVICE

Zijn mos schilderijen makkelijk zelf op te hangen?

Ja. Alle mosschilderijen zijn bij ontvangst reeds voorzien van de gekozen hout lijst en de helft van het ophangprofiel is al aan de achterkant van het schilderij bevestigd. Het bijgeleverde en losse ophangprofiel kunt u met behulp van een waterpas bevestigen op de gewenste plek. Eenmaal aan de muur bevestigd met de bijgeleverde schroeven en pluggen – kunt u het schilderij op z’n plek hangen om uw aankoop te bewonderen.

Wat kost onze installatie service voor moskunst?

Onze installatie kosten voor onze moswanden. 
0-1 m2 – 75 euro ex btw p.m2
1-10 m2 – 35 euro ex btw p.m2
>10 m2 – 25 euro ex btw p.m2

Onze installatie kosten voor onze mosschilderijen. 
1 mosschilderij  – 75 euro ex btw per stuk
2-10 mosschilderijen – 35 euro ex btw per stuk
>10 mosschilderijen – 25 euro ex btw per stuk

Voeren we ook reparaties uit?

Zijn je mos schilderijen tijdens de verhuizing beschadigt of in moment van drukte ten prooi gevallen aan kinderhanden? Geen paniek! Het lijkt vaak erger dan het is en uiteraard willen we je helpen met een passende oplossing. Ook moswanden of schilderijen niet door ons gemaakt kunnen bij ons terecht. Van een nieuwe lijst tot complete opfrisbeurt. Neem contact met onze klantenservice op en we gaan ons best doen voor een betaalbare en creatieve oplossing.

Zijn er productgaranties, zo ja welke? .

Op al onze mos producten krijg je garantie en die is geldig voor een periode tussen de 12 en 36 maanden. Een moswand of mosschilderij gaat natuurlijk veel langer mee dan de garantieperiode, maar de garantieperiode betreft naast de structurele integriteit van het product – vooral de kleurvastheid van het kunstwerk. 

Hoelang zijn jullie cadeaubonnen geldig?

Onze cadeaubonnen zijn 3 jaar geldig vanaf de dag van bestelling. De datum en geldigheidsduur staan op de cadeaubon dus de ontvanger weet precies wanneer de bon uiterlijk ingeleverd moet worden. Is je cadeaubon over datum? Neem dan contact op met ons – we gaan uiteraard kijken of we een oplossing voor je kunnen vinden.

Wat als er geld overblijft op mijn cadeaubon?

Als je een schilderij wilt bestellen dat goedkoper is dan het bedrag op de Mos-schilderijen.nl Cadeaubon – neem dan contact met ons op. Wij geven geen geld terug op cadeaubon transacties vanwege de vele kortingsactie die we hiervoor organiseren, maar voor het overblijvende bedrag krijg je uiteraard wel een nieuwe cadeaubon toegestuurd. Als je meerdere cadeaubonnen hebt dan kun je er ook meerdere inleveren bij één bestelling

VEELGESTELDE VRAGEN ONLINE BESTELLEN

Betaal ik verzendkosten?

Voor bestellingen met een orderwaarde boven de € 100 is de verzending binnen Nederland gratis. Voor bestellingen met een lagere orderwaarde zijn de verzendkosten € 10. Wij leveren ook in het buitenland. Voor informatie over de verzendkosten naar één van deze landen, kies je het gewenste land van bezorging in je winkelwagen. De verzendkosten zijn dan direct zichtbaar. 

Kan ik mijn bestelling ergens anders laten bezorgen?

Dat kan! In je account overzicht heb je de mogelijkheid ‘Bezorgadres wijzigen‘. Vul hier de gegevens van het gewenste afleveradres in en je ontvangt de bestelling op dit adres. Bij een betaling met AfterPay (achteraf betalen), moeten het factuuradres en het verzendadres hetzelfde zijn. Wil je na afloop van het plaatsen van je bestelling het afleveradres wijzigen? Neem dan contact op met de klantenservice

Kan ik mijn bestelling ophalen?

Als je bij de online bestelling voor de optie ‘afhalen in onze showroom’ hebt gekozen, dan kun je de bestelling komen afhalen, wanneer deze gereed is. Gemiddelde productie tijd is momenteel 5-10 werkdagen. Je ontvangt een afhaalbericht met een routebeschrijving als de bestelling klaarligt. 

Waar vind ik een overzicht van mijn bestelling(en)?

Je kunt de lopende bestellingen en bestelgeschiedenis terugvinden op het dashboard. Op het dashboard van je account kun je ook adresgegevens en accountgegevens wijzigen.  

Kan ik mijn bestelling nog wijzigen of annuleren?

Wanneer je de bestelling voor verzending wilt wijzigen of annuleren, adviseren wij je telefonisch contact op te nemen met de klantenservice. Wanneer de bestelling is verstuurd, kunnen we helaas niets meer wijzigen.

Kan ik jullie producten retourneren?

Ja. Schilderijen uit onze standaard collectie kun je retourneren en je krijgt je volledige aankoopbedrag teruggestort. Stuur ons binnen 14 dagen na ontvangst een email met het ordernummer en je IBAN rekeningnummer naar info@mos-schilderijen.nl en je ontvangt de retourinstructies. Ook kunt u het formulier voor herroeping gebruiken. 

Het wettelijk retourrecht van 14 dagen geldt niet voor maatwerk bestellingen en wanneer je het schilderij bij ons op het ophaalpunt hebt bekeken en meegenomen – behalve als daar specifieke afspraken over gemaakt zijn. Uiteraard streven we altijd voor een 100% tevredenheidsgarantie. Als wij het gepersonaliseerde schilderij of custom made kunstwerk, onbeschadigd hebben wij ontvangen – zullen wij aankoop bedrag uitkeren in cadeaubonnen.

 

MEER WETEN OVER ONZE MOS PRODUCTEN?

Neem contact op en wij bespreken graag de mogelijkheden!

 

MEER WETEN OVER ONZE MOS PRODUCTEN?

Neem contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden!

 

MEER WETEN OVER ONZE MOS PRODUCTEN?

Neem contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden!