Een collectie mos schilderijen is een prachtige eyecatcher in iedere binnenruimte. Geen behoefte aan onderhoud? Een moswand is 100% onderhoudsvrij! Meer gedetailleerde product informatie over onze mos schilderij keuzes, omlijsting mogelijkheden, garantie voorwaarden, installatie services en de voordelen van mos zijn apart toegelicht. Maar wellicht heeft u nog steeds vragen? Hieronder vindt je een lijst met veelgestelde vragen over onze handgemaakte mos schilderijen.

Kom je er niet uit? Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 17.00. Alle digitale aanvragen beantwoorden we binnen 24 uur. Als we online zijn kun je altijd kiezen voor de webchat!

Klantenservice

Maandag – Vrijdag l 09.00 – 17.00

T; 0612511730
M; info@mos-schilderijen.nl
W; www.mos-schilderijen.nl

Veelgestelde Product Vragen

Blijft het mos schilderij altijd zo mooi?

De biologische kleurmiddelen zijn kwalitatief uitmuntend en daarom geven wij meeste mos producten een garantie van 3 jaar. Een moswand of mosschilderij gaat natuurlijk veel langer mee dan de garantieperiode, maar de garantieperiode betreft naast structurele integriteit – vooral de kleurvastheid van het schilderij. Hoe houdt u uw mos schilderij zo mooi als de dag van aanschaf? Binnenshuis ophangen, nooit water geven en geen direct zonlicht. Verder kunt u zorgen voor een beperkte temperatuurschommelingen en aangename luchtvochtigheid.

Zijn de mos schilderijen echt?

Ja. Alle mosschilderijen zijn voor 100% gemaakt van natuurlijke producten. Dit geldt dus niet alleen voor het mos, maar ook voor de gepreserveerde planten, bloemen en natuur decoraties zijn allemaal echt.

Leeft het mos nog?

Nee. Ons mos wordt op duurzame wijze geoogst en met een milieuvriendelijke proces gepreserveerd in Nederland. Het vocht in het mos wordt vervangen door een milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare voorbereiding vloeistof. Dit zorgt jarenlang bewaring van het mos.

Klopt het dat mos 100% onderhoudsvrij is?

Ja. Onze mosschilderijen en moswanden hebben een levensduur van 5-10 jaar en gedurende die periode is er nooit de noodzaak voor belichting, bewatering of onderhoud. Voor een lange levensduur is het belangrijk dat direct zonlicht wordt vermeden en een luchtvochtigheid tussen de 35 en 70% is optimaal. 

Verbetert moswanden de luchtkwaliteit?

Ja en Nee. Mos dat in de buitenlucht groeit helpt wel degelijk in de bevordering van de luchtkwaliteit, maar het mos wat binnen gebruikt wordt heeft niet die eigenschappen. Het gepreserveerde mos filtert geen lucht meer en doet ook niks tegen fijnstof. Iedere aanbieder van mos die dat wel beweerd zouden wij mijden…..

Zijn dit de echte kleuren van het mos?

We maken hoge kwaliteit foto’s van de schilderijen zodat je een zo realistisch mogelijk beeld krijgt. Echter – de ervaring leert dat de beeldschermen van PC’s, tablets en mobiele telefoons bij mensen thuis of op het werk zijn allemaal verschillen van kwaliteit en instelling. Afwijkende kleurnuances kunnen dus voorkomen. Makkelijkste manier om kleurnuances te voorkomen? Bestel een mos sample van het schilderij dat u gekozen heeft.

Het gewenste mos schilderij zit niet in onze collectie?

Dat kan voorkomen, maar onze kunstenaars zijn ook altijd te motiveren voor een persoonlijk of custom made kunstwerk. Neem contact met onze klantenservice op en laat weten waar je naar op zoek bent. Stuur eventueel een beschrijving en/of foto van wat je zoekt via ons contactformulier. We gaan met onze kunstenaars voor je aan de slag en zullen onze uiterste best doen om aan je wens te voldoen.

Zijn jullie producten duurzaam en milieuvriendelijk?

Ons mos wordt op duurzame wijze geoogst en met een milieuvriendelijke proces gepreserveerd in Nederland. Ook de lijst en ondergrond zijn gemaakt van duurzame natuurproducten. Onze moskunst wordt geplakt op 9mm ecoboard – ook dit materiaal is milieuvriendelijk, duurzaam, brandvertragend en volledig biologisch afbreekbaar.

Veelgestelde Service Vragen

Zijn mos schilderijen makkelijk op te hangen?

Ja. Alle mosschilderijen zijn bij ontvangst reeds voorzien van de gekozen hout lijst en de helft van het ophangprofiel is al aan de achterkant van het schilderij bevestigd. Het bijgeleverde en losse ophangprofiel kunt u met behulp van een waterpas bevestigen op de gewenste plek. Eenmaal aan de muur bevestigd met de bijgeleverde schroeven en pluggen – kunt u het schilderij op z’n plek hangen om uw aankoop te bewonderen.

Wat zijn de kosten voor professionele installatie?

Hieronder een overzicht van installatie kosten 
1 mos schilderij – €99,- ex btw
2 mos schilderijen – €129.- ex btw
Extra mos schilderijen – €25,- ex btw

Zijn er product garanties? Zo ja welke?

Op al onze mos producten krijg je garantie en die is geldig voor een periode tussen de 12 en 36 maanden. Een moswand of mosschilderij gaat natuurlijk veel langer mee dan de garantieperiode, maar de garantieperiode betreft naast de structurele integriteit van het product – vooral de kleurvastheid van het kunstwerk. 

Voeren we ook reparaties uit?

Zijn je mos schilderijen tijdens de verhuizing beschadigt of in moment van drukte ten prooi gevallen aan kinderhanden? Geen paniek! Het lijkt vaak erger dan het is en uiteraard willen we je helpen met een passende oplossing. Ook moswanden of schilderijen niet door ons gemaakt kunnen bij ons terecht. Van een nieuwe lijst tot complete opfrisbeurt. Neem contact met onze klantenservice op en we gaan ons best doen voor een betaalbare en creatieve oplossing.

Kan ik mos schilderijen retourneren?

Ja en nee. Mos cchilderijen uit onze standaard collectie kun je retourneren en je krijgt je volledige aankoopbedrag teruggestort. Stuur ons binnen 14 dagen na ontvangst een email met het ordernummer en je IBAN rekeningnummer naar info@mos-schilderijen.nl en je ontvangt de retourinstructies. Ook kunt u het formulier voor herroeping gebruiken. 

Het wettelijk retourrecht van 14 dagen geldt niet voor maatwerk bestellingen en wanneer je het schilderij bij ons op het ophaalpunt hebt bekeken en meegenomen – behalve als daar specifieke afspraken over gemaakt zijn. Uiteraard streven we altijd voor een 100% tevredenheidsgarantie. Als wij het gepersonaliseerde schilderij of custom made kunstwerk, onbeschadigd hebben wij ontvangen – zullen wij aankoop bedrag uitkeren in cadeaubonnen.