Vele voordelen van moswanden en mosschilderijen

We hebben een intuïtieve en diepgewortelde aantrekkingskracht op de natuur en een biologische behoefte aan contact met de natuurlijke wereld. Edward O Wilson, een Amerikaanse bioloog, maakte het concept in 1984 populair met zijn boek ‘Biophilia’. In de afgelopen 2 decennia wordt biofilie ook erkend door wetenschappelijke onderzoeken die overtuigend bewijs hebben geleverd van de positieve voordelen van interactie met de natuur. Onderzoek toont aan dat natuurlijk groen in de woon- en werkomgeving zorgt voor een hogere productiviteit, lagere stressniveaus, meer concentratievermogen en lager % ziekteverzuim. Het gebruik van natuurlijke materialen, meer lichtinval, levende planten en natuurlijke vormen – zijn allemaal biofiele oplossingen om de leefomgeving van de mens gezonder te maken.

En moskunst is een belangrijke tool in het arsenaal binnenhuis architecten, interieurontwerpers en vergroeners – om deze groene golf – tot diep in de Urban Jungle te laten doordringen. Zelfs ruimtes diep verborgen in het beton en zonder natuurlijke lichtinval, kunnen nu kiezen voor 100% echt, in plaats van een plastic alternatief. Uiteraard bepaald smaak over de esthetische kwaliteiten van een product, maar de veelzijdigheid aan ontwerp mogelijkheden maakt voor ieder wat wils. Nog steeds niet overtuigd? Hieronder een opsomming van overige (functionele) voordelen van mos.

Geniet van de vele voordelen van mosKUNST

ONDERHOUDSVRIJ

Mos is 100% onderhoudsvrij

Een kunstwerk van mos is volledig onderhoudsvrij en dat betekent dat mosschilderijen en moswanden geen water of natuurlijke licht nodig hebben, om jarenlang zo mooi te blijven als de dag van aankoop. Wij geven 1 tot 3 jaar garantie op al onze mos producten.

ECHT EN BETAALBAAR

Mos is echt & betaalbaar

Groene wanden met levende planten zijn geweldig, maar zijn vaak 2 tot 4 zo duur in de aanschaf. Tel daarbij op de onderhoudskosten over tijd en het verschil verdubbelt nogmaals. Prijstechnisch aantrekkelijk en gemakkelijk aan te brengen op iedere ondergrond.

ALTIJD WOW-FACTOR

Mos garandeert de wow-factor

Mos is een fantastisch product om de wow-factor op te roepen. Naast de unieke textuur, een hoge aaibaarheidsfactor en z’n bijzondere decoratieve waarde – onderscheidt het mos zich ook door zijn functionele kwaliteiten. Een duurzame bedrijfsidentiteit bijvoorbeeld.

NATUURLIJK EN DUURZAAM

Mos is natuurlijk en duurzaam

Alle mossen gebruikt in onze kunstwerken zijn duurzaam geoogst en milieuvriendelijk gepreserveerd. Niet alleen het mos – maar ook de bloemen en planten alsmede de ondergrond en omlijsting – zijn gemaakt van 100% echte en milieuvriendelijke materialen.

VEELZIJDIG IN DE COMBINATIE

Mos is veelzijdig in de combinatie

Mos onderscheidt zich in z’n veelzijdigheid. Op zichzelf gebruiken als vergroening, kunst, decoratie en groenkunst, maar ook bijzonder in combinatie (met andere muurkunst). Een eenvoudige moswand of mosschilderij is ook een perfecte ondergrond om een andere eyecatcher te laten schitteren.

GOED VOOR DE AKOESTIEK

Mos is geweldig voor de akoestiek

Mos en vooral het bolmos en het rendiermos, hebben een sterke geluiddempende werking op omgeving ruis en kantoortuin echo’s. Mos is opgebouwd uit vele lagen waardoor geluid gedempt wordt in het mos. Moswanden en mosschilderijen dragen hierdoor altijd bij aan een verbeterde akoestiek.

 

MEER WETEN OVER DE VOORDELEN VAN MOS?

Neem contact met ons op en wij vertellen je graag de mogelijkheden!